Antena 3 CNN Externe Noi tensiuni în Peninsula Coreeană. Coreea de Nord a lansat încă o rachetă cu rază scurtă de acţiune

Noi tensiuni în Peninsula Coreeană. Coreea de Nord a lansat încă o rachetă cu rază scurtă de acţiune

Noi tensiuni în Peninsula Coreeană. Coreea de Nord a lansat încă o rachetă cu rază scurtă de acţiune
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
20 Mai 2013   •   12:08
Coreea de Nord a efectuat luni un nou test de tir al unei rachete cu rază scurtă de acţiune. Acesta este cel de-al cincilea test în decurs de trei zile. Seria de teste din ultimele zile l-au determinat pe secretarul general al ONU să îşi exprime îngrijorarea cu privire la riscul unei "escalade periculoase", informează AFP.

Ultimul tir a fost confirmat de către un purtător de cuvânt al şefului Statului Major sud-coreean. Oficialul nu a putut preciza dacă este vorba despre teste de rachete ghidate sau despre rachete trase cu lansatoare multiple.

"Încercăm să aflăm mai multe despre natura acestor teste", a declarat purtătorul de cuvânt.

Sâmbătă şi duminică, Coreea de Nord a lansat patru rachete cu rază scurtă de acţiune, de pe coasta de est spre Marea Japoniei.

Tirurile au fost efectuate după o perioadă de tensiune puternică în peninsula coreeană.

Chiar dacă au o rază scurtă de acţiune, aceste tiruri îl îngrijorează pe secretarul general al ONU Ban Ki-moon, care "rămâne preocupat de provocări şi tensiuni în peninsula coreeană, mai ales date fiind riscurile unui calcul greşit şi unei escaladări periculoase".



 


 

 

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord coreea de sud
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close