Antena 3 CNN Externe Noi violenţe în Grecia. Tinerii anarhişti au reluat conflictele cu poliţia, pe străzile Atenei

Noi violenţe în Grecia. Tinerii anarhişti au reluat conflictele cu poliţia, pe străzile Atenei

Noi violenţe în Grecia. Tinerii anarhişti au reluat conflictele cu poliţia, pe străzile Atenei
Sursa foto: conflict Atena
06 Mar 2009   •   12:52

Violenţele continuă în Grecia. Tinerii anarhişti greci au reluat încăierările cu poliţia, pe străzile Atenei. Aproape 800 de protestatari au fost fugăriţi de poliţişti în centrul oraşului, după ce au încercat să forţeze un cordon de securitate şi au atacat cu pietre forţele de ordine.

Ca şi în marile confruntări de la sfârşitul anului trecut, protestatarii au incendiat pubele şi au spart câteva vitrine, iar poliţiştii au ripostat cu gaze lacrimogene. Nu au fost nici răniţi, nici arestări.

Un incident similar a avut loc marţi dimineaţă. Nouă vagoane ale unui tren care se afla într-o gară din suburbia de nord a Atenei au fost incendiate de un grup de tineri mascaţi. Cei aproximativ 20 de tineri le-au cerut pasagerilor să părăsească vagoanele trenului înainte de a arunca mai multe dispozitive incendiare.

Săptămâna trecută, un grup de 20 de tineri a lansat cocteiluri Molotov asupra sediului unui ziar de dreapta din centrul oraşului şi au atacat cu pietre un grup de poliţişt.

Tot mai multe acte de violenţă au loc la Atena de la moartea, în decembrie, a unui adolescent, ucis de un poliţist în Exarhia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ciocniri violente
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close