Antena 3 CNN Externe Noi violenţe la Cairo. Şase morţi, bilanţul ultimului atac împotriva susţinătorilor lui Mohamed Morsi

Noi violenţe la Cairo. Şase morţi, bilanţul ultimului atac împotriva susţinătorilor lui Mohamed Morsi

Noi violenţe la Cairo. Şase morţi, bilanţul ultimului atac împotriva susţinătorilor lui Mohamed Morsi
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
23 Iul 2013   •   20:24

Cel puţin şase persoane au fost ucise, marţi dimineaţa, în confruntările între susţinătorii şi adversarii preşedintelui islamist destituit Mohamed Morsi, la Cairo, a anunţat presa guvernamentală, citând surse din cadrul Ministerului Sănătăţii, informează AFP.
   
Un bilanţ precedent anunţa doi morţi, marţi dimineaţa, în rândul simpatizanţilor lui Morsi, împuşcaţi de un necunoscut. Toate aceste persoane au fost ucise în apropierea Universităţii din Cairo, în cartierul Giza, situat în apropiere de centrul oraşului.
   
Acestora li se adaugă patru persoane care au murit luni la Cairo şi într-un oraş de la periferia de nord a capitalei, Qalioub, ridicând la zece numărul deceselor survenite în violenţele din ultimele 24 de ore din Egipt.
  
Împrejurimile universităţii sunt, alături de cele ale moscheei Rabaa al-Adawiya în nord-estul Cairo, unul dintre locurile ocupate în permanenţă de islamişti de aproximativ trei săptămâni.
   
Ciocnirile de luni din apropiere de piaţa Tahrir din Cairo, epicentrul revoltei împotriva lui Hosni Mubarak la începutul lui 2011 şi, ulterior, locul a numeroase reuniuni politice, s-au soldat cu circa 30 de răniţi, potrivit serviciilor de urgenţă.
   
Aproximativ 150 de persoane au murit în ciocnirile legate de tulburările politice de la sfârşitul lui iunie.
   
Susţinătorii lui Mohamed Morsi reclamă revenirea sa la putere după înlăturarea lui de către armată la 3 iulie, subliniind că el este primul preşedinte egiptean ales democratic.
   
Adversarii săi apreciază că el s-a descalificat prin guvernarea în favoarea unei singure tabere, cea a Fraţilor Musulmani, şi că manifestaţiile masive de la sfârşitul lui iunie pentru a cere plecarea lui de la putere reflectă pierderea legitimităţii.


×
Subiecte în articol: Mohamed Morsi Egipt
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close