Antena 3 CNN Externe Un "nor imens de metan" a fost raportat deasupra Suediei şi Norvegiei, după scurgerile de la gazoductele Nord Stream

Un "nor imens de metan" a fost raportat deasupra Suediei şi Norvegiei, după scurgerile de la gazoductele Nord Stream

Un "nor" imens de metan se află deasupra Suediei și Norvegiei, după exploziile de la Nord Stream.

Un "nor imens de metan" a fost raportat deasupra Suediei şi Norvegiei, după scurgerile de la gazoductele Nord Stream
Sursa foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    30 Sep 2022   •   15:28

După scurgerea de gaze de la conductele Nord Stream 1 și 2, mass-media suedeză și norvegiană spun că nivelurile de metan au atins un record în Suedia și Norvegia. Totul, sub forma unui ”nor imens”.

Conform calculelor lui Stefan Matthew Blatt, climatolog la compania norvegiană de cercetare a aviației Nilu, este vorba despre aproximativ 40.000 de tone de metan eliberat.  

„Aceste emisii sunt de două ori mai mari decât emisiile anuale de metan ale industriei. Au niveluri record, nimic de genul acesta nu s-a mai văzut până acum în Norvegia și Suedia”, spune el, potrivit healthcarebusiness.co.uk.

Într-o scrisoare comună adresată Consiliului de Securitate al ONU, Danemarca și Suedia au spus că exploziile, care au provocat scurgeri de gaz de la Nord Stream 1 și 2, ar fi putut fi cauzate de detonarea a „câteva sute de kilograme de explozibil”. În scrisoare, cele două țări și-au exprimat îngrijorarea cu privire la potențialele efecte ale scurgerii de gaz asupra mediului marin și a climei.  

×
Subiecte în articol: Nord Stream
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close