Antena 3 CNN Externe Norbert Hofer, mesaj surprinzător după pierderea alegerilor prezidențiale din Austria

Norbert Hofer, mesaj surprinzător după pierderea alegerilor prezidențiale din Austria

Norbert Hofer, mesaj surprinzător după pierderea alegerilor prezidențiale din Austria
Sursa foto: Foto.Norbert Hofer/Facebook
04 Dec 2016   •   20:13

Politicianul de extremă dreapta Norbert Hofer, învins de independentul Alexander Van der Bellen în alegerile prezidenţiale de duminică, nu renunţă la cariera politică şi a anunţat că va candida din nou la scrutinul prezidenţial care va avea loc peste şase ani, anunță DPA.

"Nu-mi dezamăgesc niciodată alegătorii", a spus el.

Ulterior, el a postat pe Facebook un mesaj în care îl felicită pe noul președinte al Austriei pentru câștigarea alegerilor și le mulțumește celor care l-au votat.

"Îl felicit pe Alexander Van der Bellen pentru succesul său şi le cer tuturor austriecilor să rămână uniţi şi să conlucreze. Toţi suntem austrieci, nu contează ce-am decis la urne. Dragi prieteni. Vă mulţumesc, m-aţi sprijinit într-o manieră minunată şi sunt nespus de trist că nu a mai funcţionat o dată. M-ar fi încântat să pot avea grijă de Austria noastră", a scris Hofer într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unei prime estimări făcute de postul public de televiziune ORF, candidatul independent Alexander Van der Bellen, sprijinit de Verzi, l-a învins duminică pe contracandidatul său Norbert Hofer, susţinut de extrema dreaptă.

Van der Bellen era creditat cu 53,6% din voturi, faţă de 46,4% pentru Hofer, potrivit primelor estimări a căror marjă de eroare este de 1,2 puncte procentuale. Hofer a primit circa 1,9 milioane de voturi, faţă de peste 2 milioane de voturi câştigate de Van der Bellen.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close