Antena 3 CNN Externe Nord-coreenii ameninţă că vor arunca în aer sediile de presă de la Seul. Vezi ce i-a supărat

Nord-coreenii ameninţă că vor arunca în aer sediile de presă de la Seul. Vezi ce i-a supărat

Nord-coreenii ameninţă că vor arunca în aer sediile de presă de la Seul. Vezi ce i-a supărat
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Iun 2012   •   15:05

Armata nord-coreeană a ameninţat luni că va arunca în aer sediile din Seul ale mai multor publicaţii sud-coreene, care se fac vinovate, în opinia acesteia, de criticarea unui omagiu adus Uniunii Copiilor Coreeni de către mii de copii, într-un vast miting organizat de Phenian, relatează AFP.
   
Într-un comunicat foarte detaliat, armata subliniază că unităţi de rachete şi alte forţe au stabilit longitudinile şi latitudinile în vederea atingerii acestor sedii, situate în centrul capitalei sud-coreene.
   
Comunicatul citează ca ţinte cotidienele Chosun Ilbo şi JoongAng Ilbo, un post de televiziune controlat de către cotidianul Dong-A Ilbo şi posturile de televiziune KBS, CBS, MBC şi SBS.
   
De asemenea, armata nord-coreeană l-a desemnat ca vinovat pe preşedintele conservator al Coreei de Sud, Lee Myung-bak.
   
"În cazul în care aceste adăposturi ale unor crime monstruoase explodează unele după altele, clica lui Lee (Myung-bak) va trebui să fie considerat vinovată în întregime", a subliniat armata, în ceea ce numeşte "un ultimatum".
   
Armata nord-coreeană acuză presa sud-coreeană că a "împroşcat cu noroi" un eveniment la care au participat 200.000 de copii, la Phenian, pentru a celebra cea de a 66-a aniversare a Uniunii Copiilor Coreeni, o organizaţie creată de către regim.
   
Potrivit agenţiei oficiale de la Phenian, KCNA, aceşti copii i-au promis deplina lor loialitate noului lider Kim Jong-un, fiul şi nepotul celor doi precedenţi lideri ai Coreei de Nord.
   
Armata nord-coreeană a acuzat presa şi pe preşedintele sud-coreean că au perceput acest eveniment ca pe un instrument de propagandă creat de Phenian.
   

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close