Antena 3 CNN Externe Prima linie a Nord Stream 2 a fost umplută cu gaz tehnic, și e gata să înceapă livrările către Europa

Prima linie a Nord Stream 2 a fost umplută cu gaz tehnic, și e gata să înceapă livrările către Europa

Prima linie a Nord Stream 2 a fost umplută cu gaz tehnic, în timp ce firma aşteaptă în continuare aprobările necesare pentru a putea începe să vândă gaze naturale Europei.

Prima linie a Nord Stream 2 a fost umplută cu gaz tehnic, și e gata să înceapă livrările către Europa
Sursa foto: Twitter/Reuters
de Alexandra Ionescu    |    18 Oct 2021   •   12:34

Prima linie a conductei de gaz Nord Stream 2 este umplut cu gaz tehnic, iar lucrările de punere în funcțiune ale celei de-a doua linii continuă, a anunțat operatorul de proiect Nord Stream 2 AG.

Au fost pompați în jur de 177 de milioane de metri cubi de gaz, ceea ce asigură un nivel de presiune în conducta de gaz de 103 bari. Acest lucru este suficient pentru a transporta combustibil în viitor.

Analiştii estimează că gazoductul Nord Stream 2, un proiect gestionat de un consorţiu condus de grupul rus Gazprom, ar urma să obţină autorizaţia necesară din partea Autorităţii de reglementare din Germania pentru a putea să înceapă vânzările comerciale de gaze naturale, chiar dacă întregul proces de aprobare ar putea să se întindă pe mai multe luni de zile, potrivit Reuters.

Gazoductul Nord Stream 2 se întinde de pe coasta Rusiei prin Marea Baltică până în Germania și constă prin două linii cu o capacitate totală de 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an.

Viceprim-ministrul și fostul șef al Ministerului Energiei din Rusia, Alexander Novak, a declarat pe 14 octombrie că conducta va fi gata de lansare în zilele următoare, iar apoi totul va depinde de parteneri.

Programat iniţial să devină funcţional în 2019, gazoductul Nord Stream 2 a suferit numeroase întârzieri după ce SUA au ameninţat că vor penaliza companiile care se implică în construcţia acestei conducte. Perspectivele s-au schimbat după ce preşedintele Joe Biden a decis să elimine unele sancţiuni, în luna mai a acestui an, când a fost convenit un acord cu Germania, care a avertizat că va reacţiona dacă Rusia va încerca să folosească energia ca pe o armă împotriva Ucrainei.

„Continuăm să ne opunem acestei conducte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, pe 4 octombrie. „Credem în continuare că acesta este un proiect geopolitic al Federației Ruse și vom aplica legea în concordanță cu analizele noastre periodice care, desigur, rămân în desfășurare”.

×
Subiecte în articol: nord stream 2 gaz livrare Europa
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close