Antena 3 CNN Externe Norul de cenuşă vulcanică din Islanda nu ajunge până sâmbătă în România

Norul de cenuşă vulcanică din Islanda nu ajunge până sâmbătă în România

Norul de cenuşă vulcanică din Islanda nu ajunge până sâmbătă în România
Sursa foto: Foto: pixdaus.com
27 Mai 2011   •   12:16

Norul de cenuşă vulcanică produs în urma erupţiei vulcanului islandez nu va ajunge pe teritoriul României până mâine dimineaţă la ora 3, potrivit unor informaţii de ultimă oră făcute publice de Ministerul Mediului.

"În conformitate cu ultima actualizare a prognozei elaborate de London Volcanic Ash Advisory (Centru internaţional de avertizare pentru aviaţie privind cenuşa vulcanică), până în această noapte (28.05.2011, ora 03), norul de cenuşă vulcanică nu va fi prezent deasupra zonei geografice a României", se arată în comunitul de presă emis de Ministerul Mediului şi Pădurilor.

În plus, emisia de cenuşă vulcanică s-a întrerupt şi în următoarele 24 de ore nu se vor înregistra depăşiri ale valorilor maxime admise la concentraţiile de poluanţi cauzate de acest nor, mai arată Institutul de Meteorologie din Islanda.

Vulcanul Grimsvotn se află sub cel mai mare gheţar din Islanda şi a intrat în erupţie pe 21 mai. Un nor mare de fum s-a ridicat deasupra craterului. Traficul aerian din mai multe ţări a fost perturbat.
 
Acest vulcan se află sub gheţarul Vatnajoekull, din sud-estul Islandei. Acesta este vulcanul cel mai activ din Islanda, el înregistrând nouă erupţii în perioada 1922-2004.

Vezi imagini spectaculoase de la erupţia vulcanului, surprinse din spaţiu
.




×
Subiecte în articol: eruptie România Islanda traseu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close