Antena 3 Externe Norvegia, INVADATĂ de cerşetorii ROMÂNI de etnie romă. Autorităţile vor să evacueze zonele ocupate de romi

Norvegia, INVADATĂ de cerşetorii ROMÂNI de etnie romă. Autorităţile vor să evacueze zonele ocupate de romi

24 Feb 2012   •   07:43
Norvegia, INVADATĂ de cerşetorii ROMÂNI de etnie romă. Autorităţile vor să evacueze zonele ocupate de romi
Sursa foto: Foto: lightstalkers.org

Cerşetorii români de etnie romă au invadat oraşele norvegiene. Cei mai mulţi nu îşi permit să închirieze o locuinţă, aşa că dorm în maşini sau în adăposturi improvizate. Autorităţile din Norvegia încearcă acum să reducă numărul lor prin înfiinţarea unui registru care să ţină evidenţa cerşetorilor.

Cerşetorii români de etnie romă au devenit o prezenţă obişnuită în oraşele norvegiene. Cei mai mulţi îşi petrec iernile în maşini sau în corturi, ridicate pe terenurile virane de la marginea oraşelor.

Romii veniţi din România spun că sunt nevoiţi să cerşească pentru că nu cunosc limba norvegiană şi de aceea nu îşi pot găsi o slujbă. Totuşi, spun unii dintre ei, câştigă destui bani din cerşit încât să poată supravieţui. Autorităţile vor acum să ia măsuri pentru evacuarea zonelor ocupate de romi.

Poliţia norvegiană vrea să ţină o evidenţă strictă a românilor de etnie romă din ţara lor. Astfel, susţin poliţiştii, vor descuraja cerşitul, iar numărul celor care trăiesc în adăposturi improvizate va scădea. Totodată, cei implicaţi în acţiuni ilegale vor putea fi mai uşor prinşi.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close