Antena 3 CNN Externe Norvegienii au cerut detaşarea de poliţişti români pentru a ajuta la prinderea infractorilor din Europa de Est

Norvegienii au cerut detaşarea de poliţişti români pentru a ajuta la prinderea infractorilor din Europa de Est

Norvegienii au cerut detaşarea de poliţişti români pentru a ajuta la prinderea infractorilor din Europa de Est
Sursa foto: Cersetor Oslo
01 Aug 2009   •   11:42

Infractorii români s-au mutat în nordul Europei. Norvegia, Elveţia şi Finlanda sunt ţările unde, mai nou, imigranţii fac probleme. Ministrul norvegian al Justiţiei a cerut detaşarea de poliţişti români în această ţară, pentru a sprijini forţele de ordine locale. Acestea se confruntă cu un aflux de infractori veniţi din Europa de Est şi în principal din România. Şi în Elveţia, cerşetorii români au invadat Geneva. Aceştia adoptă diverse metode de a face bani, de la cântat în stradă la spălatul parbrizelor maşinilor.

Ministrul norvegian al Justiţiei a anunţat noi măsuri împotriva afluxului de infractori est-europeni. El susţine că aceştia au devenit o problemă serioasă în Norvegia. Conform noilor măsuri, poliţia norvegiană va verifica numerele de înmatriculare ale maşinilor cu ajutorul unei noi baze de date, în încercarea de a reduce numărul infracţiunilor. Autorităţile sunt de părere că poliţiştii detaşaţi din România ar putea susţine forţele de poliţie locale în această misiune.

Cerşetorii romi din România s-au instalat şi la Geneva. Presa din Elveţia scrie că romii devin tot mai agresivi şi îşi diversifică sursele de venit. Proprietarii de restaurante au fost nevoiţi să instaleze camere de securitate, pentru a-i identifica pe cei care fură telefoane mobile sau genţi.

Românii fac probleme şi în Finalnda. Poliţia estimează că în regiunea Helsinki sunt aproximativ o sută de cerşetori, în principal de etnie romă, originari din România. Aceştia au diverste metode de cerşit, de la cântat în stradă la vândut flori şi mărunţişuri.



Antena 3

×
Subiecte în articol: cersetori Politie Elvetia
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close