Antena 3 CNN Externe Nou atac al jihadiștilor. Cel puțin 28 de civili au fost uciși în urma unor raiduri aeriene

Nou atac al jihadiștilor. Cel puțin 28 de civili au fost uciși în urma unor raiduri aeriene

Nou atac al jihadiștilor. Cel puțin 28 de civili au fost uciși în urma unor raiduri aeriene
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
30 Sep 2017   •   10:40

Cel puţin 28 de civili au fost ucişi în noaptea de vineri spre sâmbătă în lovituri aeriene asupra provinciei siriene Idleb (nord-vest), controlată de jihadişti, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP. 

Patru copii se numără printre victimele raidurilor care au vizat localitatea Armanaz, potrivit OSDO, care nu a putut preciza dacă loviturile aeriene au fost lansate de regimul de la Damasc sau de aliatul său rus. 

Regiunea Idleb a fost desemnată în luna mai ca fiind una dintre "zonele de dezescaladare" din Siria, în baza unui acord între Rusia şi Iran, susţinători ai regimului, şi Turcia, care îi sprijină pe rebeli. 

Oraşul Idleb a trecut la sfârşitul lui iulie sub controlul jihadiştilor din fosta ramură Al-Qaida în Siria, după retragerea unui grup insurgent rival.

În timpul negocierilor de la Astana dintre Rusia, Iran şi Turcia s-a decis înfiinţarea a patru "zone de dezescaladare" în Siria, în regiunile Idleb (nord-vest), Homs (centru), în Ghouta Orientală, lângă Damasc, precum şi în sudul ţării.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atac jihadisti ucisi raiduri aeriene Siria
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close