x close

Nou cutremur, cu magnitudinea de 7,8 în Chile şi alertă de TSUNAMI. Un val de 43 de centimetri a ajuns într-un port din Peru

de O.P.    |    03 Apr 2014   •   08:17
Nou cutremur, cu magnitudinea de 7,8 în Chile şi alertă de TSUNAMI. Un val de 43 de centimetri a ajuns într-un port din Peru 442

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 s-a produs miercuri seara în extremul nordic al Chile, generând o nouă alertă de tsunami, la 24 de ore după ce a avut loc un prim seism cu magnitudinea de 8,2, au anunţat autorităţile. Marina de război peruană a lansat o alertă de tsunami în sudul Peru.

Marina de război peruană a lansat, miercuri, o alertă de tsunami în sudul Peru, după un nou cutremur cu magnitudinea de 7,8, produs în nordul Chile, relatează AFP.

"Seismul înregistrat la Iquique, în Chile, a activat o alertă de tsunami din Atico (provincia Arequipa) până în Tacna (frontiera cu Chile)", a anunţat un comunicat al Marinei din Peru, care recomandă "îndepărtarea de zonele de coastă".

Un prim val de 43 de centimetri a ajuns în portul Ilo (sud) în jurul orei 22.18 (joi, 06.18 ora României), au anunţat autorităţile peruane.

 
Citeşte mai multe despre:

cutremur Chile
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati