Antena 3 CNN Externe La Moscova s-a născut azi un nou moștenitor. Familia Romanov a Rusiei are un băiat

La Moscova s-a născut azi un nou moștenitor. Familia Romanov a Rusiei are un băiat

Prințul Alexander Georgievich Romanov s-a născut astăzi, la Moscova. Bunica sa, a transmis un comunicat de presă în care anunță vestea cea mare.

La Moscova s-a născut azi un nou moștenitor. Familia Romanov a Rusiei are un băiat
Sursa foto: Hepta | Sputnik / RIA Novosti
de Ioana Mircea    |    22 Oct 2022   •   17:32

Micul prinț este primul copil al Marelui Duce George Mihailovici al Rusiei și al Prințesei Victoria Romanovna Romanov. Cei doi s-au căsătorit în 2021.

Marea Ducesă Maria Vladimirovna a Rusiei, bunica lui Alexandru a emis un comunicat oficial care să marcheze ocazia fericită din familia cu sânge imperial. 

”Prin harul lui Dumnezeu

Noi

Șeful Casei Imperiale Ruse

Fac un anunț tuturor

La 21 octombrie 2022, nora noastră, Alteța Sa Serenă Principesa Victoria Romanovna, soția fiului nostru și moștenitorul Alteței Sale Imperiale Țesareviciul și Marele Duce George al Rusiei, a născut un fiu, nepotul nostru, căruia i s-a dat numele Alexandru.

Întâmpinând acest nou membru al Familiei Noastre ca un semn al harului lui Dumnezeu, îi rog pe toți compatrioții noștri să aducă rugăciuni fierbinți Atotputernicului pentru sănătatea și bunăstarea nou-născutului. În conformitate cu Legea noastră actuală a familiei și cu Legea familiei din 14/27 septembrie 2020, nepotul nostru se va numi Alteța Sa Prințul Alexander Georgievich.

A.S.I. MAREA DUCESA MARIA A RUSIEI”, este mesajul marii ducese.

Dinastia Romanov a fost a doua dinastie, după dinastia Rurik, și ultima dinastie imperială a Rusiei care a domnit din 1613 până în 1917. Din 1762 până la Revoluția din februarie din 1917, Imperiul Rus a fost condus de cinci generații din linia Casei de Oldenburg descendenți ai căsătoriilor dintre Marile Ducese Romanov și Duci de Holstein-Gottorp.

Revoluția din Februarie 1917 a dus la adbicarea lui Nicolae al II-lea în favoarea fratelui său Marele Duce Mihail Alexandrovici. Acesta din urmă a refuzat să accepte autoritatea imperială care delega guvernul provizoriu în așteptarea unui viitor referendum, potrivit dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: Romanov Rusia
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close