Antena 3 CNN Externe Nou scandal: Casete audio cu Berlusconi încercând să influenţeze televiziunile şi CNA-ul de la Roma

Nou scandal: Casete audio cu Berlusconi încercând să influenţeze televiziunile şi CNA-ul de la Roma

Nou scandal: Casete audio cu Berlusconi încercând să influenţeze televiziunile şi CNA-ul de la Roma
Sursa foto: silvio berlusconi
19 Mar 2010   •   09:03

Casete audio cu Silvio Berlusconi care îi ţine ?predici? unui oficial al organului de control audio video din Italia pentru un program considerat de el ostil au declanşat noi critici la adresa premierului italian pentru tentativele sale de a sufoca presa.

Noile transcrieri arată că Berlusconi i-a telefonat comisatului de la organul independent de reglementare în audiovizual, Agcom, după ce a aflat că urma să fie difuzat un show despre cazul său de corupţie la televiziunea de stat Rai.

"Ce naiba faceţi cu astea?" a strigat premierul la comisarul Giancarlo Innocenzi. Iar într-un alt apel, Berlusconi cere anularea unui program în care se vorbea despre posibilele sale legături cu mafia. De asemenea îi cere să discute cu directorul Agcom, dar îl sfătuieşte să fie prudent deoarece ?sunt voci care susţin că telefonul acestuia este ascultat?.
Răspunsurile lui Innocenzi par în general slugarncice. Urmare a acestor extrase, publicate de ziarul de stânga La Repubblica, Berlusconi este anchetat alături de Innocenzi pentru abuz în funcţie.
Agcom, organismul de reglementare în sectorul audiovizual este o autoritate "independentă şi autonomă" ce răspunde în faţa parlamentului.
Directorul general al Rai, Mauro Masi, apare şi el în înregistrări susţinând că Rai "face tot ce poate" pentru a-i face pe plac premierului. Acesta îi arăta lui Innocenzi că are o strategie pentru a rezolva problema moderatrului care îi punea mari probleme lui Berlusconi prin anchetarea acuzaţiilor de corupţie care i se aduc.


Televiziunea Rai, care este adesea acuzată de Berlusconi, deţine trei din cele şase canale TV terestre din Italia. Compania lui Berlusconi, Mediaset, le deţine pe celelalte trei.
Criticii amintesc că premierul nu este la prima abatere. În 2007, au apărut alte transcrieri în care Berlusconi încearcă să influenţeze presa. Atunci el intervenea pe lângă şefii de la Rai să promoveze starletele sale pentru "a-i ridica moralul".
Pe 28-29 martie, în Italia se vor organiza alegeri regionale, iar ratingul premierului este în scădere.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi CNA
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close