Antena 3 CNN Externe Nou SCANDAL de SPIONAJ. Rusia acuzată că încercat să fure informaţii de la liderii G20, cu ajutorul unor stickuri USB

Nou SCANDAL de SPIONAJ. Rusia acuzată că încercat să fure informaţii de la liderii G20, cu ajutorul unor stickuri USB

Nou SCANDAL de SPIONAJ. Rusia acuzată că încercat să fure informaţii de la liderii G20, cu ajutorul unor stickuri USB
de M.C.    |    29 Oct 2013   •   21:14

Rusia a spionat puterile străine la reuniunea G20 de luna trecută. Ruşii au dat delegaţilor din celelalte ţări stick-uri USB, capabile să downloadeze informaşii din laptopurile personale, scrie The Telegraph, citând presa italiană. 


Printre cei care au primit dispozitivele care conţineau un virus de tip troian se numără şi şefi de state. Acesta este un nou scandal de spionaj, după acuzaţiile că NSA a spionat lideri politici europeni.
 
Presupusa tentativă a Rusiei vine pe fondul unor tensiuni cu Statele Unite, mai ales pe temele Siriei şi a lui Edward Snowden. 
 
Preşedintele Consiliului Europei, Herman Van Rompuy, a fost primul care a avut suspiciuni şi a cerut ca dispozitivul să fie analizat, iar apoi a fost trimis un memorandum către membrii G20. "Drive-ul USB şi cablul de date putea să captureze data din computer şi de pe telefonul mobil. 
 
Surse de la Bruxelles au spus că sunt "uimite" de acuzaţii şi că au deplină încredere în dispozitivele folosite la reuniunile G20.
 
"De fapt, sunt rapoarte amuzante. În primul rând nu au surse. Este o încercare curajoasă de a distrage atenţia de la problemele reale ce există între capitalele europene şi Washington" a spus Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

×
Subiecte în articol: spionaj scandal Rusia
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close