Antena 3 CNN Externe Nou scandal sexual la Vatican: Preot acuzat că a făcut propuneri indecente unei fetiţe (VIDEO)

Nou scandal sexual la Vatican: Preot acuzat că a făcut propuneri indecente unei fetiţe (VIDEO)

Nou scandal sexual la Vatican: Preot acuzat că a făcut propuneri indecente unei fetiţe (VIDEO)
Sursa foto: preot
14 Apr 2010   •   12:42

Vaticanul se străduieşte să răspundă la acuzaţiile tot mai numeroase de ascundere a cazurilor de preoţi pedofili. Cazurile de acest gen continuă, însă, să apară. Preotul unui orăşel italian a fost arestat, luni, pentru molestarea unei fetiţe.

Preotul, de origine indiană, este acuzat că a făcut propuneri indecente unei fetiţe de 10 ani. Incidentul s-a petrecut în septembrie, dar clericul a fost arestat abia acum, la întoarcerea dintr-o vizită în ţara natală. Episcopia îl suspendase, însă, imediat după izbucnirea scandalului. Localnicii sunt indignaţi şi acuză Biserica de pasivitate.

Confruntat cu scandaluri care nu mai contenesc, Vaticanul a publicat, luni, pentru prima dată, o procedură care ar trebui urmată de victimele abuzurilor sexuale ale preoţilor. Episcopii sunt chemaţi să coopereze cu autorităţile civile în toate cazurile de acest gen. Iar dacă există dovezi, preotul poate fi exclus din Biserică fără a aştepta încheierea unui proces canonic.

În condiţiile în care reputaţia Bisericii Catolice este tot mai afectată de scandaluri, persoane necunoscute au scris, marţi, cuvinte obscene pe zidul casei natale a Papei Benedict al Şaisprezecelea, din Bavaria.


Antena 3

×
Subiecte în articol: preot scandal fetita
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close