Antena 3 CNN Externe Nouă alertă în Brazilia. Risc iminent de rupere a unui alt baraj minier

Nouă alertă în Brazilia. Risc iminent de rupere a unui alt baraj minier

Nouă alertă în Brazilia. Risc iminent de rupere a unui alt baraj minier
27 Ian 2019   •   13:56

Compania minieră Vale şi pompierii au dat alarma privind riscul de ruptură iminentă a unui alt baraj minier, duminică, la Brumadinho, în sud-estul Braziliei, unde ruperea unui prim baraj s-a soldat cu cel puţin 34 de morţi şi circa 300 de dispăruţi, relatează AFP. 

Compania minieră Vale a anunţat într-un comunicat că a acţionat alarmele la ora locală 05.30 (07.30 GMT) după ce a depistat "o creştere a nivelului apei în barajul VI", structură care face parte din mina Corrego do Feijao, al cărui baraj I s-a rupt vineri. 

Pompierii au anunţat la rândul lor că au început evacuarea satelor învecinate. 

"Atenţie, evacuare generală a zonei, încercaţi să ajungeţi în locurile cele mai înalte din oraş. Evacuare de urgenţă", au început să comunice prin portavoci pompierii la Brumadinho încă din zori, trezindu-i pe cei 39.000 de locuitori ai acestui oraş în doliu după catastrofa de vineri. 

"Imediat ce alarma a fost dată, pompierii au început să evacueze satele cele mai apropiate de baraj", a declarat presei şeful corpului de pompieri local, Pedro Aihara. 

Din cauza acestor operaţiuni de evacuare, care urmează protocolul prevăzut, operaţiunile de căutare a unor eventuali supravieţuitorilor ai revărsării torentului de noroi de vineri sunt suspendate, a adăugat şeful pompierilor. 

"Toată atenţia noastră este axată pe evacuare", a subliniat el, precizând că zona aşa-numită Parque da Cachoeira, care numără circa 20 de case, este o sursă de preocupare specială. 

Ultimul bilanţ oficial al catastrofei este de 34 de morţi, 23 de răniţi spitalizaţi şi aproape 300 de dispăruţi, dintre care 250 de angajaţi ai companiei miniere sau subcontractori.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Brazilia risc
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close