Antena 3 Externe Noua Constituţie a Ungariei, criticată de către Parlamentul European

Noua Constituţie a Ungariei, criticată de către Parlamentul European

de Antena3.ro    |    05 Iul 2011   •   19:24
Noua Constituţie a Ungariei, criticată de către Parlamentul European Foto: INTACT Images

Mai multe prevederi ale noii Constituţii a Ungariei, precum şi modul în care ea a fost adoptată, au fost criticate într-o rezoluţie adoptată marţea aceasta de către Parlamentul European (PE), relatează Mediafax.

Conform rezoluţiei respective, noua Constituţie ungară trebuie amendată, din cauză că nu asigură protecţia mai multor drepturi fundamentale. PE cere ca Ungaria să interzică pedeapsa cu moartea, cea de închisoare pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate şi discriminarea pe baza orientărilor sexuale.

Totodată, PE cere respectarea integrităţii teritoriale a celorlalte ţări şi restaurarea deplină a drepturilor Curţii Constituţionale ungare de a revizui legislaţia privitoare la buget.

Rezoluţia nu are putere juridică. Ea a fost aprobată cu 331 de voturi pentru, 274 împotrivã şi 54 de abţineri. Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat înaintea votului că noua Constituţie este protejată de legislaţia europeană şi activitatea parlamentarilor ungari nu va fi afectată, indiferent dacă rezoluţia va fi sau nu aprobată.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close