Antena 3 CNN Externe Noua listă cu persoane şi entităţi sancţionate în criza ucraineană, publicată de UE

Noua listă cu persoane şi entităţi sancţionate în criza ucraineană, publicată de UE

Noua listă cu persoane şi entităţi sancţionate în criza ucraineană, publicată de UE
16 Feb 2015   •   12:03

UE a publicat luni o nouă listă cu cetăţeni ruşi şi ucraineni proruşi supuşi sancţiunilor.

În noua listă au fost incluşi şi Arkadi Bahin şi Anatoli Antonov, prim-viceministru şi, respectiv, viceministru în Ministerul rus al Apărării, relatează AFP şi Reuters. Cei doi au fost trecuţi pe această listă pentru că au contribuit "la susţinerea desfășurării de trupe ruse în Ucraina", se arată în motivaţia publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Pe listă se mai află şi Andrei Kartapolov, adjunctul șefului Stafului General al forţelor armate ruse, implicat în mod activ în elaborarea şi punerea în aplicare a campaniei militare a forţelor ruseşti în Ucraina, precum şi doi membri ai Dumei de Stat.

Printre entităţile incluse pe noua listă se află opt grupări armate separatiste şi Mişcarea publică Novorossiia (Mişcarea Noua Rusie), înfiinţată în noiembrie 2014 în Rusia şi condusă de ofiţerul Igor Strelkov (identificat drept membru al personalului Direcţiei principale de informaţii a Statului Major al forţelor armate ale Federaţiei Ruse).

La 9 februarie, aplicarea acestor sancţiuni a fost amânată cu o săptămână din cauza negocierilor privind criza din Ucraina.
   
Sancţiunile au intrat în vigoare luni, imediat după publicarea listei pe site-ul Jurnalului Oficial al UE.
  

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close