Antena 3 CNN Externe A început o nouă rundă de negocieri Rusia - Ucraina | ”Puneți capăt acestei tragedii” le-a cerut Erdogan delegațiilor ruse și ucrainene

A început o nouă rundă de negocieri Rusia - Ucraina | ”Puneți capăt acestei tragedii” le-a cerut Erdogan delegațiilor ruse și ucrainene

A început o nouă rundă de negocieri Rusia-Ucraina la Palatul Dolmabahce din Istanbul.

A început o nouă rundă de negocieri Rusia - Ucraina | ”Puneți capăt acestei tragedii” le-a cerut Erdogan delegațiilor ruse și ucrainene
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    29 Mar 2022   •   10:20

Înainte de începerea negocierilor, potrivit RIA Novosti, Abramovici a discutat cu Erdogan.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut delegațiilor ruse și ucrainene „să pună capăt acestei tragedii”, înaintea începerii discuțiilor.

„Cred că ne aflăm într-o perioadă în care ar trebui să ne așteptăm la rezultate solide de la negocieri. Puneți bazele păcii cu directivele liderilor voștri”, a spus el, subliniind că „o încetare imediată a focului și pacea ar aduce beneficii tuturor”.

În timp ce delegația rusă a sosit în Turcia în cursul zilei de luni, avionul care transporta delegația ucraineană a aterizat pe Aeroportul Internațional Ataturk în jurul orei 22:00.

După proceduri, diplomații ucraineni s-au mutat la hotelul în care erau cazați.

Ministrul de externe Dmitri Kuleba a declarat cu o zi înainte că delegația ucraineană la discuțiile cu Federația Rusă din Turcia nu intenționează să discute chestiunea organizării unui referendum.

Ministrul a precizat că acum nu există acorduri pe vreun punct fundamental al negocierilor, dar există un schimb de opinii, propuneri și idei.

Cel mai ambițios obiectiv al Ucrainei în discuțiile cu Rusia în Turcia săptămâna aceasta este de a ajunge la un acord de încetare a focului, a spus el.

Anterior, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că va purta discuții cu delegațiile Ucrainei și Federației Ruse înainte de discuțiile lor de la Istanbul.

Duminică, Erdogan, într-o conversație cu Putin, a cerut o încetare a focului în Ucraina, potrivit Pravda.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close