Antena 3 CNN Externe Noua şefă a diplomaţiei UE, Federica Mogherini: Trebuie să menţinem deschisă calea diplomatică în Ucraina

Noua şefă a diplomaţiei UE, Federica Mogherini: Trebuie să menţinem deschisă calea diplomatică în Ucraina

Noua şefă a diplomaţiei UE, Federica Mogherini: Trebuie să menţinem deschisă calea diplomatică în Ucraina
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    30 Aug 2014   •   23:12
Ministrul italian de Externe, Federica Mogherini, numită sâmbătă Înalt Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, a declarat că blocul comunitar trebuie să menţină deschisă calea către o soluţie diplomatică în criza din Ucraina.
 
"În contextul în care ne gândim şi lucrăm la nivelul sancţiunilor, de asemenea trebuie să avem în vedere să menţinem deschisă calea diplomatică... sperând că această combinaţie, o combinaţie înţeleaptă, poate fi eficientă", a spus ea la o conferinţă de presă de la Bruxelles, după ce a fost anunţată numirea ei în funcţia de şefă a diplomaţiei UE, informează AFP, potrivit Agerpres.
 
La rândul lui, noul preşedinte al Consiliului European, polonezul Donald Tusk, a spus că UE are nevoie de o poziţie curajoasă, dar nu radicală în conflictul din Ucraina, pentru că scopul final trebuie să fie pacea.

Premierul polonez Donald Tusk a fost desemnat în funcţia de preşedinte al Consiliului European, iar ministrul italian de Externe Federica Mogherini în postul de şef al diplomaţiei UE, a anunţat sâmbătă preşedintele în exerciţiu al Consiliului, Herman Van Rompuy.

Nu ştia că are MICROFONUL DESCHIS şi a scăpat "porumbelul". Ce a spus preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, la summit

×
Subiecte în articol: Federica Mogherini Proteste Ucraina
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close