Antena 3 CNN Externe Nouă sirieni, printre care şi un copil, executaţi de forţele regimului lui Bashar al-Assad

Nouă sirieni, printre care şi un copil, executaţi de forţele regimului lui Bashar al-Assad

Nouă sirieni, printre care şi un copil, executaţi de forţele regimului lui Bashar al-Assad
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
16 Iul 2013   •   13:34

Cel puţin nouă sirieni, inclusiv un copil, au fost ucişi luni de către forţe din cadrul regimului la un post de control în provincia Damasc, potrivit unui ONG, informează AFP.
   
"Forţele regimului au executat ieri (luni) seara, prin împuşcare, nouă cetăţeni, inclusiv un copil, în apropierea oraşului Qara, în regiunea Kalamun", la aproximativ 80 de kilometri nord de Damasc, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie.
   
Aceste nouă persoane au fost "executate" la un post de control în această regiune, anunţă ONG-ul, care se sprijină pe mărturii ale unor activişti locali.
   
În imagini înregistrate de activişti şi transmise de către Observator apar corpuri întinse pe jos, într-o încăpere, unele acoperite cu folii de plastic alb.
   
Majoritatea par împuşcate în cap, iar celelalte în piept.
   
În provincia Homs (centru), combatanţi din cadrul unei miliţii loiale regimului au omorât şapte membri ai unui Comitet de reconciliere, însărcinat să împiedice disensiuni interconfesionale în satul Hajar al Abyad, potrivit OSDO.
   
ONG-ul a postat o înregistrare video în care aparar huse negre în care se află corpuri etichetate cu numele fiecăruia dintre bărbaţi.
   
Potrivit Observatorului, peste 100.000 de persoane au murit de la începutul, în martie 2011, a revoltei faţă de preşedintele Bashar Al-Assad.
   

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close