Antena 3 CNN Externe Noua tulpină a virusului de gripă porcină ar putea ajunge în Ungaria, în câteva zile

Noua tulpină a virusului de gripă porcină ar putea ajunge în Ungaria, în câteva zile

Noua tulpină a virusului de gripă porcină ar putea ajunge în Ungaria, în câteva zile
Sursa foto: porci
29 Apr 2009   •   15:09

Noua tulpină a virusului de gripă porcină, denumită A/H1N1, ar putea ajunge în Ungaria în câteva zile. Declaraţia a fost făcută de un oficial de rang înalt în faţa Comisiei pentru Sănătate a Parlamentului ungar.

Acesta a menţionat că Ungaria va trebui să înceapă să producă vaccinuri, pentru a preveni răspândirea virusului, anunţă Mediafax.

Potrivit preşedintelui Comitetului pentru Pandemii, Ungaria va produce o primă tranşă de 500.000 de vaccinuri, într-o perioadă de opt până la 12 luni.

În California şi în Cuba a fost decretată stare de urgenţă. În Mexic, unde peste 150 de decese sunt atribuite gripei porcine, au fost închise toate restaurantele din capitală şi obiectivele arheologice, din toată ţara.

Citiţi articolul Ce este gripa aviară şi cât de periculoasă este ea pentru om

Până în prezent, în SUA s-au înregistrat peste 60 de cazuri, autorităţile fiind constant în alertă. Deocamdată, este examinat un singur deces suspect, în California, unde s-a decretat starea de urgenţă.

Noi cazuri au fost confirmate în Europa şi pe alte continente. Zeci de bolnavi cu simptomele maladiei se află sub supravegherea medicilor.

VIRUSUL GRIPEI PORCINE SE EXTINDE


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina Ungaria virus
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close