Antena 3 CNN Externe Noua Zeelandă. Aproape 60 de balene-pilot au murit după ce au eşuat pe plajă (VIDEO)

Noua Zeelandă. Aproape 60 de balene-pilot au murit după ce au eşuat pe plajă (VIDEO)

Noua Zeelandă. Aproape 60 de balene-pilot au murit după ce au eşuat pe plajă (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
21 Aug 2010   •   12:52

Incident tragic pe o plajă din nordul Noii Zeelande. Aproape 60 de balene-pilot au murit după ce au eşuat pe ţărm, în timpul nopţii. Alte 14 au supravieţuit, iar un grup de voluntari s-a străduit vineri, toată ziua, să le trimită din nou spre larg, dar nu a reuşit. O nouă tentativă este programată sâmbătă.

Specialiştii nu au reuşit, până acum, să determine cauza pentru care grupuri întregi de balene îşi pierd orientarea şi eşuează pe plaje. După reflux, ele rămân prizoniere iar lipsa apei le duce la pieire. Aflată în calea marilor migraţii ale balenelor, Noua Zeelandă este una din ţările cu cele mai multe asemenea incidente.

De această dată, 73 de balene au ajuns pe o plajă izolată, unde nu au fost descoperite decât dimineaţa. Pentru 58 dintre ele, era prea târziu. Câteva zeci de oameni - lucrători de la Departamentul Conservării Mediului, dar şi voluntari de toate vârstele - s-au mobilizat pentru a le salva pe cele încă în viaţă. Balenele de o tonă şi jumătate au fost, pe rând, ridicate şi duse în ape mai adânci.

Dar toate încercările au eşuat: uriaşele mamifere marine tot nu ştiau încotro să se îndrepte. Ecologiştii nu au dezarmat şi vor relua operaţiunea după ce vor aduce şi utilaje grele. Balenele vor fi duse mai întâi într-un golf din apropiere, de unde se speră că vor reuşi să găsească, singure, calea spre libertate.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Noua Zeelanda ecologisti plaja apa golf
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close