Antena 3 CNN Externe Noul bilanţ al masacrului din Moscova: 39 de morţi şi 63 de răniţi

Noul bilanţ al masacrului din Moscova: 39 de morţi şi 63 de răniţi

Noul bilanţ al masacrului din Moscova: 39 de morţi şi 63 de răniţi
Sursa foto: politie
30 Mar 2010   •   10:37

Autorităţile ruse au anunţat un nou bilanţ al masacrului de la metroul din Moscova. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 39, după ce o femeie grav rănită a murit luni noapte, informează AFP. Bilanţul nu le include şi pe cele două atacatoare moarte.

Un bilanţ precedent dat publicităţii de Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia anunţa 38 de morţi şi 64 de răniţi. Primarul Moscovei, Iuri Lujkov, a decretat marţi zi de doliu în capitala Rusiei.

Masacrul terorist din metroul de la Moscova a fost condamnat de liderii politici din întreaga lume. Preşedintele Barack Obama i-a telefonat personal omologului său rus, Dmitri Medvedev, pentru a-şi prezenta condoleanţele şi a-i oferi sprijin pentru capturarea teroriştilor.

Autoarele directe ale atentatelor ar putea fi, ca în alte cazuri, soţii sau surori ale militanţilor ucişi de serviciile de securitate, mânate atât de fanatism cât şi de răzbunare. Ministrul de Externe Serghei Lavrov nu exclude nici implicarea grupărilor teroriste asociate cu al-Qaeda, adăpostite la graniţa dintre Pakistan şi Afganistan.

În ultimul deceniu, capitala rusă a fost afectată de mai multe explozii revendicate de militanţii ceceni. În 2004, o femeie cecenă a ucis 9 persoane şi a rănit alte 51 în cadrul unui atac sinucigaş comis în apropierea unei staţii de metrou din nord-estul Moscovei. În februarie 2004, un atentator sinucigaş a detonat o bombă în metroul din Moscova a provocat moartea a 40 de persoane şi rănirea altor 100.

Tot în 2004, teroriştii ceceni au ucis sute de persoane la o şcoală din Beslan, în Rusia în acest atac fiind implicate şi "văduvele negre".



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atac masacru Moscova teroristi
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close