Antena 3 CNN Externe Noul bilanţ al seismului din Chile: Sute de morţi, 2 milioane de sinistraţi (VIDEO)

Noul bilanţ al seismului din Chile: Sute de morţi, 2 milioane de sinistraţi (VIDEO)

Noul bilanţ al seismului din Chile: Sute de morţi, 2 milioane de sinistraţi (VIDEO)
Sursa foto: cutremur
28 Feb 2010   •   18:47

Imagini şocante din timpul cutremurului de 8,8 pe scara Richter care a avut loc în Chile. Un chilian a filmat cum se prăbuşea casa peste el, în timpul seismului. Sute de persoane au rămas blocate sub dărâmături în urma cutremurului. Seismul a ucis 708 oameni şi a lăsat peste 2 milioane de oameni fără case. Autorităţile au estimat că pagubele pot ajunge la 30 de miliarde de dolari.

Haosul domneşte în oraşele devastate de cutremurul din Chile. Mii de oameni au luat cu asalt supermarketurile şi depozitele din aceste localităţi. Oamenii fură tot ce găsesc, iar poliţiştii fac cu greu faţă mulţimii. Zeci de tunuri cu apă şi sute de poliţişti încearcă în zadar să oprească jafurile. Oamenii spun că sunt nevoiţi să fure pentru că nu mai au mâncare, iar autorităţile nu le-au trimis ajutoare umanitare.

Între timp, pe internet apar tot mai multe imagini cu momentele din timpul seismului de 8,8 grade.

Sute de oameni sunt prinşi şi acum între dărâmături în mai multe oraşe afectate de cutremur. Echipele de salvare duc o luptă contracronometru să îi salveze. Odată cu trecerea timpului, şansele de a mai găsi pe cineva în viaţă sunt minime. Supravieţuitorii trăiesc pe stradă de frică să nu fie îngropaţi de vii de noi cutremure.

În ceea ce-i priveşte pe cetăţenii români din statul sud-american, ambasada chiliană la Bucureşti a confirmat că nu există victime printre comunitatea care numără câteva sute de oameni.

Pe lângă sutele de victime şi milioanele de sinistraţi, seismul de 8,8 grade a provocat şi pagube materiale majore. Cutremurul a dus la avarierea a 1,5 milioane de case, dintre care 500.000 nu mai sunt locuibile. Autorităţile spun că valoarea pagubelor ar putea fi de 20-30 de miliarde de dolari, adică 10-15% din PIB-ul acestei ţări.



Antena 3



×
Subiecte în articol: seism cutremur bilant haos Chile jafuri victime
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close