Noul bilanţ după scurgerea de amoniac din Mexic: 9 oameni au murit

de M.T.    |    22 Aug 2013   •   09:33
Noul bilanţ după scurgerea de amoniac din Mexic: 9 oameni au murit

Nouă persoane au fost ucise şi 40 intoxicate în urma scurgerii de amoniac dintr-o conductă a companiei publice Pemex într-o zonă rurală a statului Oaxaca, sudul Mexicului, potrivit unui nou bilanţ anunţat miercuri de Pemex şi de autorităţile statului, informează Agerpres.

„Autorităţile confirmă că numărul morţilor în Oaxaca a crescut la nouă, ca urmare a unei scurgeri de amoniac de la o conductă”, se arată într-o postare de pe contul de Twitter al Pemex.

De asemenea, directorul Protecţiei civile din Oaxaca, Manuel Maza, a a declarat pentru AFP că 40 de persoane au fost intoxicate.

Guvernul local a anunţat miercuri că cele circa 1.500 de persoane evacuate marţi seara după accident „pot reveni la domiciliile lor în deplină siguranţă”.

La rândul său, Pemex a anunţat miercuri că scurgerea a fost oprită.

Accidentul a fost provocat de muncitorii care lucrau la un drum şi care au rupt accidental o conductă cu un dispozitiv de şantier, la nivelul satelor Matias Romero şi Barrio La Soledad.

Conductă, care are un diametru de 25 cm, transportă amoniac din oraşul Cosoleacaque, statul Veracruz, spre Salina Cruz, statul Oaxaca, pe o distanţă de 280 km.

În urma incidentului, drumul în lucru a fost închis de poliţie.

În luna iulie, Pemex a înregistrat o explozie la un oleoduc, soldată cu şapte răniţi (cinci poliţişti şi doi pompieri).

În ianuarie, 37 de persoane au fost ucise într-o explozie în urma unei acumulări de gaz metan la sediul companiei.

Parteneri
x close