Antena 3 CNN Externe Noul guvernator al statului New York îşi reduce salariul cu 5 procente

Noul guvernator al statului New York îşi reduce salariul cu 5 procente

Noul guvernator al statului New York îşi reduce salariul cu 5 procente
Sursa foto: Foto: savvyinsider.com
03 Ian 2011   •   22:45

Noul guvernator al statului New York, Andrew Cuomo, a anunţat luni că îşi va reduce salariul cu 5 procente, un sacrificiu pe care îl vor suporta şi colaboratorii săi apropiaţi, a anunţat un comunicat, citat de AFP.

Potrivit legislaţiei, Guvernatorul primeşte din 1999 un salariu fixat şi neschimbat, de 179.000 de dolari pe an, precizează documentul. Oficialul democrat va rambursa deci statului partea care corespunde reducerii pe care a decis-o.

Mai mulţi colaboratori ai noului guvernator, care îi succedă lui David Paterson şi care a depus jurământul la 1 ianuarie la Albany, capitala statului, au acceptat reduceri salariale similare, precizează comunicatul.

"Schimbarea începe de la vârf şi vom da un exemplu", a declarat el.

Cuomo a cerut o reducere de 5 la sută din bugetul de funcţionare a executivului statului, iar secretariatul său a început examinarea cheltuielilor pentru stabilirea sectoarelor în care vor fi efectuate tăieri.

Andrew Cuomo, în vârstă de 53 de ani, este fiul fostului guvernator Mario Cuomo (care a deţinut funcţia în perioada 1983-1994) şi a fost ales în noiembrie cel de-al 56-lea guvernator al statului New York.

×
Subiecte în articol: New York salariu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close