Antena 3 CNN Externe Noul premier britanic promite o nouă direcţie a politicii

Noul premier britanic promite o nouă direcţie a politicii

Noul premier britanic promite o nouă direcţie a politicii
Sursa foto: cameron clegg
13 Mai 2010   •   09:16

Noul premier al Marii Britanii a promis o "schimbare seismică " în modul cum este guvernată ţara, descriind deficitul record ca fiind cea mai urgentă chestiune.
La o zi după ce a preluat funcţia în fruntea unui guvern de coaliţie pentru prima dată după al Doilea Război Mondial, David Cameron a declarat că Partidul Conservator şi partenerii Liberal Democraţi vor duce Marea Britanie într-o "nouă direcţie istorică."
Programul publicat de Cameron -- cel mai tânăr premier, 43 de ani, în ultimii 200 de ani- include promisiunea de a nu se alătura euro şi confirmă planurile pentru un termen fix de cinci ani pentru parlamentul Marii Britanii.
"Anunţăm o nouă politică, o nouă politică unde interesul naţional este mai important decât interesul de partid,"arăta acesta în cadrul unei conferinţe de presă alături de adjunctul său, liderul liberal democraţilor, Nick Clegg .
"Poate fi o schimbare seismică şi istorică în conducerea noastră politică. Guvernul nostru liberal-conservator va duce Marea Britanie într-o nouă direcţie istorică", arăta acesta.
Punctele cheie ale programul de guvernare includ o declaraţie că reducerea deficitului record este ?cea mai urgentă chestiune", un buget de urgenţă în 50 de zile, promisiunea că ?Marea Britanie nu va adopta şi nu se va pregăti să adopte euro în acest mandat parlamentar, sublinierea că reforma sistemului bancar este necesară pentru a evita repetarea crizei financiare din 2008.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close