Antena 3 CNN Externe Noul prim ministru al Italiei a prezentat programul anti-criză, cerând susţinerea Senatului

Noul prim ministru al Italiei a prezentat programul anti-criză, cerând susţinerea Senatului

Noul prim ministru al Italiei a prezentat programul anti-criză, cerând susţinerea Senatului
Sursa foto: Foto: AP/ Agerpres
de N.B.    |    17 Noi 2011   •   18:13

Noul prim ministru al Italiei a prezentat programul pe care îl va implementa noul Executiv pentru a scoate ţara din criză, relatează CNN.

Mario Monti, învestit în funcţia de premier miercuri, a declarat că principalele puncte ale programului sunt echilibrarea bugetului, creşterea economică şi eliminarea disparităţilor sociale.

Reformarea sistemului de pensii, lupta împotriva evaziunii fiscale şi a crimei organizate vor fi paşi importanţi în punerea în aplicare a planului noului Guvern, a declarat Monti în faţa senatorilor italieni.

"Ceea ce încercăm să obţinem este foarte dificil, de aceea am nevoie de susţinerea dumneavoastră" s-a adresat Monti Senatului.

Noul prim ministru al Italiei a declarat, de asemenea, că se iau în calcul măsuri pentru creşterea încasărilor la buget prin taxarea suplimentară a proprietăţilor sau majorarea impozitului pe avere.

Guvernul lui Monti are, însă, o misiune foarte dificilă. Italia are o datorie naţională de 1.900 de miliarde de euro, aproximativ 120 % din PIB.

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close