Antena 3 CNN Externe Noul secretar de stat în Ministerul Muncii din Grecia, Nikos Nikolopoulos, a demisionat

Noul secretar de stat în Ministerul Muncii din Grecia, Nikos Nikolopoulos, a demisionat

Noul secretar de stat în Ministerul Muncii din Grecia, Nikos Nikolopoulos, a demisionat
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
09 Iul 2012   •   16:11

Noul secretar de stat în Ministerul Muncii din Grecia, conservatorul Nikos Nikolopoulos, şi-a prezentat demisia luni, nemulţumit de faptul că Guvernul nu a lansat o renegociere imediată a măsurilor de austeritate impuse Atenei de UE şi FMI, a anunţat ministerul de resort, citat de AFP.
   
"Convingerea mea este că problema renegocierii cu troica şi corectarea distorsiunilor în materie de drept al muncii, pensii şi ajutoare sociale ar fi trebuit ridicată cu insistenţă încă de la început", a explicat Nikolopoulos în scrisoarea sa.
   
Această demisie are loc la o zi după votul de încredere al Parlamentului grec acordat noului Guvern de coaliţie între dreapta, socialişti şi stânga moderată, condusă de premierul conservator Antonis Samaras.
   
Nikolopoulos, deputat al partidului de dreapta Noua Democraţie, s-a întâlnit vineri cu delegaţia tripartită a creditorilor internaţionali (UE-BCE-FMI), în cadrul primei misiuni a acesteia de la formarea noului Guvern de coaliţie.
   
Această misiune urmăreşte să evalueze eforturile pe care trebuie să le depună Grecia pentru a reveni la termenii planului de redresare care i-a fost impus.
   
Noul guvern de coaliţie va fi supus luni primului său test european în cadrul unei reuniuni la Bruxelles între miniştrii de Finanţe din zona euro.
   
Format la sfârşitul lui iulie, acest nou Executiv s-a confruntat deja cu demisia primului său ministru de Finanţe din motive medicale şi plecarea forţată a secretarului de stat pentru Marina Comercială din cauza participării neautorizate la o companie offshore.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close