Antena 3 CNN Externe Novak Djokovic va fi expulzat joi din Australia, susține un important jurnalist local

Novak Djokovic va fi expulzat joi din Australia, susține un important jurnalist local

Un important jurnalist politic australian susține că Novak Djokovici va fi expulzat joi din Australia.

Novak Djokovic va fi expulzat joi din Australia, susține un important jurnalist local
Sursa foto: Getty Images/ Thomas Kronsteiner
de Cerasela Stafie    |    12 Ian 2022   •   23:54

Viza lui Novak Djokovic va fi anulată în cursul zilei de joi, Alex Hawke, ministrul Imigrației, urmând să aprobe expulzarea. Paul Bongiorno, jurnalistul australian de politică internă, de la publicația The Saturday Paper, a afirmat că decizia a fost deja luată și sârbul va părăsi țara.

"Am auzit că @AlexHawkeMP îl va da afară pe Joker mâine", a scris Paul Bongiorno pe Twitter. Postarea lui a fost redistribuită de multe persoane, inclusiv de Sasa Ozmo, furnizorul unor informații cheie în cazul Djokovic.

Paul Bongiorno este un important jurnalist politic din Australia și este cunoscut pentru conexiunile puternice cu mediile politice și guvernamentale. Conform anunțului făcut de Bongiorno, până joi seara, asta înseamnând cel târziu joi spre amiază, ora României, Djokovic va fi nevoit să părăsească Australia, scrie Mediafax.

A fost întotdeauna evidentă posibilitatea ca ministrul imigratiei să-ți folosească puterea personală pentru a-l expulza pe tenismen, lucru evidențiat chiar de avocatul autorităților în timpul procesului câștigat de sârb. Ulterior, oficialii au confirmat că iau în calcul această variantă.

Avocații lui Djokovic au transmis informații suplimentare, care au prelungit procesul mai mult decât se aștepta. Acestea au inclus dovezi care să susțină afirmația jucătorului că o infecție anterioară cu COVID-19 este un motiv pentru o scutire medicală.

A existat o serie de neconcordanțe cu testele sale Covid, iar Hawke a lansat o anchetă. Îngrijorați de faptul că povestea se prelungește, unii parlamentari din guvernul Morrison doreau ca ministrul Imigrării să ia o decizie mai devreme. Dar surse federale, care au vorbit sub rezerva anonimatului, au spus că Hawke a fost nevoit să treacă printr-un proces complex și a făcut totul ca la carte, chiar dacă asta înseamnă o prelungire de zile întregi.

Un anunț este așteptat joi, dar Bongiorno, care are contacte importante în politica australiană, crede că Djokovic va fi expulzat.

×
Subiecte în articol: Australia expulzare jurnalist
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close