"Nu acordăm atenţie sioniştilor inculţi care ne ameninţă. Suntem pregătiţi să ne apărăm". Declaraţiile furioase făcute de Ahmadinejad

de D.D.    |    25 Sep 2012   •   07:40
"Nu acordăm atenţie sioniştilor inculţi care ne ameninţă. Suntem pregătiţi să ne apărăm". Declaraţiile furioase făcute de Ahmadinejad Foto: Ap/Agerpres

Mahmoud Ahmadinejad a declarat că Iranul nu se teme şi "nu acordă nici un fel de atenţie" ameninţărilor cu atacuri israeliene asupra instalaţiilor sale nucleare. Liderul iranian a făcut această declaraţie în cadrul unei intervenţii în faţa compatrioţilor săi înainte de Adunarea Generală a ONU, informează AFP.

"Naţiunea iraniană nu acordă niciun fel de atenţie sioniştilor inculţi care o ameninţă", spus Ahmadinejad.

"Iranienii sunt pregătiţi să se apere şi nu cred că ameninţările (israeliene) au o importanţă fundamentală", a mai adăugat Ahmadinejad.

Liderul iranian a mai spus că sancţiunile occidentale afectează mai degrabă economia europeană în loc de cea a statului său şi a negat că Teheranul încearcă să obţină bomba nucleară.

Oficialii occidentali şi cei israelieni suspectează Iranul vrea să se doteze cu arma atomică sub acoperirea unui program nuclear civil.

Iranul şi reprezentanţii marilor puteri încearcă de mai mulţi ani să obţină soluţii diplomatice la aceste diferende. Ultima reuniune de la sfârşitul lunii iunie la Moscova între negociatorii iranieni şi cei ai celor şase mari puteri (Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie, Germania) s-a încheiat cu un blocaj.

120 şefi de stat, premieri şi miniştri se vor aduna astăzi la New York. Începe Adunarea Generală a ONU


 

 

x close