Antena 3 CNN Externe Nu ajung să împlinească 30 de ani pentru că lucrează în Iad. Se nenorocesc pentru 3 euro pe zi

Nu ajung să împlinească 30 de ani pentru că lucrează în Iad. Se nenorocesc pentru 3 euro pe zi

Nu ajung să împlinească 30 de ani pentru că lucrează în Iad. Se nenorocesc pentru 3 euro pe zi
Sursa foto: Foto: dailymail.co.uk
de O.P.    |    06 Apr 2012   •   08:56

Sărăcia îi împinge să lucreze în cele mai periculoase locuri din lume. Tineri de 18-20 de ani acceptă să muncească în ture de 12 ore pe zi la minele de sulf din apropierea vulcanului activ Ijen din Indonezia.

Pentru munca lor extrem de grea şi periculoasă sunt răsplătiţi cu 3.65 de dolari pe zi. Ei trebuie să transporte cutii pline cu sulf, care cântăresc mai bine de 70 de kilograme, iar pe parcursul celor 12 ore ei trebuie să transporte 10 astfel de cutii.



Condiţiile de la locul de muncă sunt extreme: fumul şi aerul sunt extrem de toxice, afectându-le plămânii, vederea şi căile respiratorii. Le-ar fi mult mai uşor dacă ar avea echipamente de protecţie, dar cei mai norocoşi se protejează cu nişte măşti de gaze, însă cei mai mulţi nu au decât o batistă pe care o ţin la nas.

În acest loc, PH-ul apei este de 0,5, apropiat de cel al unei baterii de maşină, cu toate astea muncitorii sunt mulţumiţi de locul lor de muncă, pentru că sunt plătiţi aproape dublu faţă de cei care lucrează pe plantaţiile de cafea.










×
Parteneri
Florin Piersic, transferat la o clinică privată
x close