Antena 3 CNN Externe "Nu mi-a mai rămas pic de intimitate sau demnitate" Un britanic pentru care MOARTEA este singura scăpare!

"Nu mi-a mai rămas pic de intimitate sau demnitate" Un britanic pentru care MOARTEA este singura scăpare!

"Nu mi-a mai rămas pic de intimitate sau demnitate" Un britanic pentru care MOARTEA este singura scăpare!
Sursa foto: Foto: yourlife.usatoday.com
13 Mar 2012   •   09:47

Un britanic de 57 de ani, fost afacerist şi jucător de rugby, a solicitat instanţei dreptul de a-i fi curmată viaţa de către un medic, după ce a mărturisit că nu mai poate trăi "fără demnitate", scrie Daily Mail.

În anul 2005, Tony Nicklinson a suferit un atac cerebral în urma căruia a paralizat complet. La aproximativ 7 ani de la incidentul nefericit, Tony poate acum să comunice doar prin clipiri ale ochiului.

Într-o declaraţie emoţionantă adresată unei instanţe, Nicklinson a declarat că cel mai bun lucru care ar putea să i se întâmple ar fi să capete o boală incurabilă pentru că ar refuza să se trateze.

Bărbatul, care are doi copii, a fost un entuziast al sportului înainte de a suferi acel atac cerebral, jucând rugby şi sărind cu paraşuta.



"Nu pot să mă scarpin şi nu pot să mănânc decât dacă sunt hrănit ca un bebeluş. Numai că eu nu voi creşte, precum bebeluşul", a declarat Tony Nicklinson.

"Nu mi-a mai rămas pic de intimitate sau demnitate. Sunt spălat, îmbrăcat şi pus în pat de îngrijitori" a mai spus acesta.

Marţi, instanţa a decis că bărbatul poate continua în demersul său pentru a-şi încheie socotelile cu viaţa, cu precizarea că medicul care îi va aduce moartea nu va fi acuzat de crimă.

Cu toate acestea, el ar putea să nu aibă dreptul de a lua o decizie, fiind un caz ce ar putea fi dezbătut în Parlament.

×
Subiecte în articol: atac cerebral
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close