Antena 3 CNN Externe "Nu-mi mai bate inima şi nu mai am nici puls". Omul care trăieşte de patru luni fără inimă

"Nu-mi mai bate inima şi nu mai am nici puls". Omul care trăieşte de patru luni fără inimă

"Nu-mi mai bate inima şi nu mai am nici puls". Omul care trăieşte de patru luni fără inimă
Sursa foto: Foto: noticias.venezuelapana.com
31 Aug 2012   •   08:13

Un bărbat din Cehia spune că se simte ca un om perfect sănătos, deşi trăieşte, de patru luni... fără inimă. Atacată de o tumoare canceroasă foarte agresivă, inima i-a fost înlocuită cu un sistem de pompe mecanice. Omul a apărut în public, pentru prima dată după operaţie, pentru a demonstra că se simte bine.

Jakub Halik, un pompier ceh de 37 de ani, este cel de-al doilea om cu inimă mecanică din istorie. Cel dintâi, un american din Texas, nu a supravieţuit decât o lună după operaţie. Halik spune că ştia foarte bine la ce riscuri se expune, dar nu a avut de ales.

"Funcţiile corpului sunt aceleaşi, doar că nu-mi mai bate inima şi nu mai am nici puls. Aceasta e singura diferenţă, în rest funcţionez ca un om sănătos" povesteşte cehul.

Deşi trebuie să poarte mereu cu el o baterie care alimentează pompele, Halik este fericit că trăieşte şi se pregăteşte să revină în sânul familiei. Sistemul de pompe este, totuşi, doar o soluţie temporară, până la găsirea unei inimi potrivite care să-i permită lui Halik să redevină un om normal.



×
Subiecte în articol: Texas Cehia
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close