Antena 3 CNN Externe Nu renunţă la "visul nuclear". Acesta este PLANUL japonezilor de revigorare a economiei

Nu renunţă la "visul nuclear". Acesta este PLANUL japonezilor de revigorare a economiei

Nu renunţă la "visul nuclear". Acesta este PLANUL japonezilor de revigorare a economiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Dec 2012   •   17:04

Noul guvern japonez şi-a anunţat intenţia de a revizui planul de abandonare a energiei nucleare, instituit de administraţia anterioară, după tragedia de la Fukushima, scrie BBC News.

Ministrul Comerţului şi Industriei, Toshimitsu Motegi a confirmat informaţia, precizând că reactoarele vor fi repornite doar cu avizul Autorităţii Nucleare.

Premierul japonez Shinzo Abe care va efectua, sâmbătă, o vizită la centrala avariată de la Fukushima pentru a-şi arăta astfel voinţa de a accelera soluţionarea acestui dezastru, a promis măsuri îndrăzneţe pentru a revigora economia încă din campania electorală.

Shinzo Abe, care a nominalizat un ales local, pe Takumi Nemoto, ca ministru pentru Reconstrucţie, a promis miercuri, într-o conferinţă de presă, că Guvernul va acţiona cu toată forţa pentru a readuce la viaţă regiunea afectată de accidentul nuclear provocat de un tsunami care a urmat unui cutremur, la 11 martie 2011.

"Fără recăpătarea unei economii puternice nu există nici un viitor pentru Japonia", declara Shinzo Abe la preluarea mandatului.

Vezi un FOTOREPORTAJ copleşitor din mijlocul seismului care a lovit Japonia în 2011

Guvernul japonez a anuntat în luna septembrie un plan pe termen lung care viza renunţarea totală la energia nucleară, până în 2040. Decizia a venit ca urmare a unui curent de opinie foarte puternic împotriva principalei surse de energie a ţării, curent care promoveaza ideea pericolului pe care il presupune producerea acestui tip de energie, idee deja demonstrata de de dezastrul provocat dupa tsunami din 2011 la Fukushima.

Proiectul Guvernului presupune închiderea completă a centralelor nucleare care ajung să-şi atingă perioada maximă de funcţionare de 40 de ani şi interzice construcţia unora noi.





×
Subiecte în articol: energie nucleara
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close