Antena 3 CNN Externe ”Nu s-au văzut dovezi” ale retragerii trupelor ruse. Continuă comasarea în apropierea Ucrainei, spune șeful serviciilor secrete din Regatul Unit

”Nu s-au văzut dovezi” ale retragerii trupelor ruse. Continuă comasarea în apropierea Ucrainei, spune șeful serviciilor secrete din Regatul Unit

Șeful serviciilor secrete pentru apărare din Regatul Unit spune că ”nu s-au văzut dovezi” ale retragerii trupelor ruse, ci continuă comasarea trupelor în apropierea graniței Ucrainei.

”Nu s-au văzut dovezi” ale retragerii trupelor ruse. Continuă comasarea în apropierea Ucrainei, spune șeful serviciilor secrete din Regatul Unit
Sursa foto: Twitter/ Ankur Gupta
de Georgiana Adam    |    16 Feb 2022   •   23:08

„Nu am văzut dovezi că Rusia și-a retras forțele de la granițele Ucrainei. Contrar afirmațiilor lor, rușii continuă să-și dezvolte capacități militare în apropierea Ucrainei”, a spus șeful Serviciului de Informații pentru Apărare din Marea Britanie.

„Aceastea includ vehicule blindate suplimentare, elicoptere și un spital de campanie care se deplasează către granițele Ucrainei. Rusia are masa militară pentru a conduce o invazie a Ucrainei,” a adăugat generalul locotenent Sir Jim Hockenhull.

Informațiile sunt susținute și de șeful spionajului din Estonia. Acesta a precizat că Rusia nu are suficiente forțe în loc pentru o invazie pe scară largă a Ucrainei și pentru ocuparea completă, dar un atac limitat este considerat ”probabil”, în timp ce nivelul intens al luptei în două regiuni din est ocupate de Rusia este considerat ”foarte probabil.”

Mikk Marran, directorul general al Serviciului Estonian de Informații Externe, a spus că există, de asemenea, ”întotdeauna speranța că niciunul dintre aceste scenarii nu va fi implementat, că diplomația va câștiga și Rusia va atrage trupele înapoi la bazele lor de origine”.

Șeful spionajului estonian a adăugat că serviciul său a evaluat că decizia Rusiei de a ataca Ucraina ”cel mai probabil nu a fost luată, dar ar putea fi luată în orice moment”. 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close