Nu se grăbesc să plece nicăieri. Romii români exasperează autorităţile londoneze

de D.D.    |    23 Iul 2013   •   09:37
Nu se grăbesc să plece nicăieri. Romii români exasperează autorităţile londoneze Foto: Agerpres
Zeci de romi români s-au întors pe celebra stradă Park Lane din centrul Londrei, la numai trei zile după ce au fost evacuaţi de poliţie, relateaă Daily Mail.

Autorităţile britanice au evacuat vineri aproximativ 60 de persoane din tabăra amplasată ilegal în centrul Londrei. Douăzeci şi unu dintre ei au acceptat să fie repatriaţi.

Mulţi dintre romii care au ales să rămână în Marea Britanie s-au întors luni în respectiva tabără.

Romii spun că au venit în Marea Britanie pentru a căuta de lucru, dar că sunt blocaţi pentru nu pot găsi nimic fără o adresă stabilă. Aceştia mai susţin că aşteaptă ca autorităţile să le ofere locuri de muncă şi cazare şi că nu se grăbesc să plece nicăieri.

Până când britanicii le vor găsi locuri de muncă, romii au alte preocupări, susţine poliţia britanică. Romii sunt acuzaţi de cerşit, furt din buzunare şi compartement antisocial.

În plus, proprietarii şi administratorii hotelurilor şi magazinelor din vecinătate sunt furioşi din cauza mizeriei create de romi. Zone întregi de iarbă sunt pline de gunoi, iar tufişurile au fost transformate în fose deschise urât mirositoare.

Membrii taberei de romi au fost văzuţi luni râzând şi vorbind între ei în timp ce erau acompaniaţi de un lăutar care cânta la acordeon.

 

Alegeri 2020
Alegeri 2020
Parteneri
x close