Antena 3 CNN Externe "Nu te atinge de Siria". Proteste la Casa Albă, înaintea discursului susţinut de Obama

"Nu te atinge de Siria". Proteste la Casa Albă, înaintea discursului susţinut de Obama

"Nu te atinge de Siria". Proteste la Casa Albă, înaintea discursului susţinut de Obama
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Aug 2013   •   23:08
Aproximativ 100 de manifestanţi pacifişti şi alţi aproximativ 50 de susţinători ai opoziţiei siriene au manifestat, sâmbătă, în faţa Casei Albe, înainte ca Obama să îşi anunţe intenţiile cu privire la o eventuală acţiune împotriva regimului de la Damasc, informează AFP.

"Războiul împotriva Siriei, justificat prin minciuni!", scandau manifestanţi împotriva războiului, în faţa grilajului Casei Albe.

"Situaţia în Siria este foarte complicată, iar trimiterea unor bombe, în această situaţie, nu va soluţiona nimic", a declarat Lacy MacAuley, în vârstă de 34 de ani, cu o banderolă cu mesajul "Nu te atinge de Siria" pe frunte.

"Acest lucru nu va obliga regimul lui al-Assad să se oprească, nu va obliga Armata Siriană Liberă (ASL) să se oprească", a apreciat ea.

"Suntem angajaţi în prea multe războaie în acest moment", a argumentat un student, Andrew Jones, evocând războiul din Afganistan.

"Nu este treaba noastră. Ei sunt o ţară suverană şi, în plus, nu ne vor. Iar cele două părţi sunt rele", a continuat protestatarul.

Şase membri din cadrul cavaleriei poliţiei care asigură protecţia Casei Albe au fost nevoiţi să intervină pentru a despărţi cele două grupuri, care păreau că sunt pregătite să se agreseze.

Barack Obama "ar putea salva 10.000 de vieţi pe zi", dacă ar interveni în conflictul sirian, a declarat Bassem Sahyouni, în vârstă de 50 de ani.

 


 

 

×
Subiecte în articol: Barack Obama Siria Casa Alba
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close