Antena 3 CNN Externe NU-ŢI VA VENI SĂ CREZI ce unealtă au folosit doi astronauţi să repare în spaţiul cosmic Staţia Spaţială Internaţională

NU-ŢI VA VENI SĂ CREZI ce unealtă au folosit doi astronauţi să repare în spaţiul cosmic Staţia Spaţială Internaţională

NU-ŢI VA VENI SĂ CREZI ce unealtă au folosit doi astronauţi să repare în spaţiul cosmic Staţia Spaţială Internaţională
06 Sep 2012   •   10:54

Astronauţii NASA Sunita Williams şi colegul ei japonez Akihido Hoshide au reuşit, miercuri, în timpul celei de-a doua ieşiri în spaţiul cosmic, să instaleze o unitate de alimentare pe Staţia Spaţială Internaţională.

Astronauţii au îndeplinit sarcina principală de a finaliza instalarea unităţii pe grinda cu grilaje a staţiei.

Potrivit Ria Novosti, Williams şi Hoshide au folosit la operaţiunea de reparaţie unelte mai puţin obişnuite, printre care şi o periuţă de dinţi. De asemenea, ei au instalat o cameră pe braţul robotic al staţiei - Canadarm 2 - în timpul ieşirii în spaţiu care a durat 6 ore şi 28 de minute, potrivit NASA.

La ieşirea precedentă, Williams şi Hoshide au petrecut 8 ore şi 17 minute în spaţiu, însă nu au reuşit să instaleze unitatea avaraiată.

După aproape 14 ani, Staţia Spaţială Internaţională este aproape completă şi funcţionează bine.

Sunita Williams este singura femeie din echipajul de şase membri ai Staţiei. Ea a ajuns pe staţie în urmă cu aproape o lună şi jumătate , împreună cu Hoshide, fiind transportaţi de o rachetă rusească lansată din Kazahstan.


×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close