Antena 3 Externe "Nu vreau să fiu un monstru". Belgian eutanasiat în urma unei operaţii de schimbare de sex eşuate

"Nu vreau să fiu un monstru". Belgian eutanasiat în urma unei operaţii de schimbare de sex eşuate

02 Oct 2013   •   10:11
"Nu vreau să fiu un monstru". Belgian eutanasiat în urma unei operaţii de schimbare de sex eşuate
Sursa foto: Foto: Facebook

Un belgian de 44 de ani a fost eutanasiat după ce medicul său a apreciat că suferinţele sale fizice şi psihice, rezultate în urma unei operaţii de schimbare de sex eşuate, au devenit "insuportabile", relatează AFP.

Nathan Verhelst a murit într-un spital din Bruxelles, înconjurat de mai mulţi prieteni. El încercase de multă vreme să obţină dreptul la eutanasie într-o ţară în care această procedură este lagală din 2002.

"A murit împăcat", a declarat medicul care l-a asistat, Wim Distlemans, de la spitalul universitar flamand VUB. Toate condiţiile efectuării eutanasiei au fost întrunite, pacientul reuşind, "în acest caz, să vorbească clar despre suferinţele sale fizice insuportabile", a mai precizat doctorul.

Nathan avea sexul feminin la naştere, s-a născut într-o familie cu trei băieţi şi purta prenumele Nancy. El a fost respins de părinţi, care şi-au dorit din nou un băiat, a declarat belgianul, într-un interviu acordat cu o zi înainte de moară.

Visând încă din adolescenţă să devină bărbat, Nathan a suferit succesiv trei operaţii, în perioada 2009-iunie 2012, dar nu a rămas mulţumit.

"Am pregătit dulciuri pentru a sărbători noua mea naştere, dar, prima dată când m-am văzut în oglindă, am avut o aversiune faţă de noul meu corp. Nu vreau să fiu un monstru", a relatat Nathan.

Pentru a fi efectuată eutanasia, o "persoană trebuie să prezinte o afecţiune gravă şi incurabilă care i-ar cauza suferinţe (...) de ordin psihic sau fizic", a explicat Jacqueline Herremans, membră a Comisiei naţionale privind eutanasia.

Dezbaterea pe tema eutanasiei continuă în Belgia. Parlamentul urmează să examineze aplicarea acesteia pentru minori "capabili de discernământ" şi pentru adulţi care suferă de Alzheimer.

Cei mai mulţi dintre belgieni sunt de acord cu noile modificări.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close