x close

Numărul deceselor cauzate de coronavirus în SUA, mai mare decât cel al morţilor din şase războaie

de M.Z.    |    07 Apr 2020   •   13:33
Numărul deceselor cauzate de coronavirus în SUA, mai mare decât cel al morţilor din şase războaie Hepta

Statele Unite ale Americii au atins luni pragul de 10.000 de decese cauzate de noul coronavirus, arată datele Universităţii Johns Hopkins. 

Această cifră a depăşit-o chiar pe cea a deceselor pe câmpul de luptă în şase războaie în care a fost implicată ţara, potrivit calculelor făcute de Departamentul pentru Veteranii de Război (VA) din SUA, potrivit mediafax.ro.

Datele VA spun că un număr de 9.961 de soldaţi au murit pe câmpul de luptă în timpul acestor şase războaie: revoluţia americană, războiul din 1812, războiul mexican, războaiele indiene, scutul deşertului hispanic-american Warand / furtuna deşertului.

Oficialii americani au asociat în mod repetat focarul de coronavirus cu o luptă militară şi membrii forţelor armate s-au alăturat în diferite eforturi pentru a ajuta la stoparea răspândirii virusului.

SUA înregistrează peste 1.000 de victime pe zi, un număr de două ori mai mare decât cel al celor mai mortale două boli din America: cancerul pulmonar şi gripa.

În această situaţie, dar având în vedere şi estimările privind posibile decese în metropola americană, autorităţile din New York City iau în calcul găsirea de locuri în care să îngroape temporar morţii. 

"Înmormântările temporare" ar urma să se facă pe Insula Hart, având în vedere numărul foarte mare al morţilor.

Un potenţial vaccin contra coronavirusului finanţat de fundaţia miliardarului Bill Gates este testat pe oameni, iar dacă rezultatele sunt cele aşteptate, acesta ar putea fi gata până la finalul anului.
 

Citeşte mai multe despre:

coronavirus Statele Unite razboi
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati