Antena 3 CNN Externe Număr record. Câţi migranţi au sosit în Germania în luna septembrie

Număr record. Câţi migranţi au sosit în Germania în luna septembrie

Număr record. Câţi migranţi au sosit în Germania în luna septembrie
Sursa foto: Foto: Agerpres/ EPA
de S.T.    |    30 Sep 2015   •   21:45

Numărul migranților sosiți în Germania în cursul lunii septembrie se cifrează între 270.000 și 280.000, depășind numărul înregistrat în întregul an 2014, a anunțat miercuri ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann, transmite France Presse, potrivit Agerpres.

''Este o realitate că, potrivit datelor actuale, trebuie să plecăm de la principiul că în septembrie 2015 între 270.000 și 280.000 de refugiați au sosit în Germania. Este mai mult decât totalul pentru întregul an 2014'', a spus Herrmann, în fața parlamentului Bavariei, landul pe unde intră în Germania majoritatea migranților.

Marți, guvernul de la Berlin a adoptat o serie de măsuri destinate să răspundă afluxului record de refugiați, printre care înăsprirea anumitor condiții de acordare a azilului și excluderea de la acest drept a cetățenilor statelor din Balcani.

Germania se așteaptă la sosirea a până la un milion de migranți în acest an, o cifră record care pune la încercare capacitățile de primire ale țării și provoacă nemulțumire în rândul familiei politice conservatoare a cancelarului Angela Merkel.

×
Subiecte în articol: imigranti refugiati Germania
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close