Antena 3 CNN Externe Număr record de imigranţi la graniţele UE

Număr record de imigranţi la graniţele UE

Număr record de imigranţi la graniţele UE
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    18 Aug 2015   •   21:34
Numărul imigranților care au ajuns la granițele Uniunii Europene s-a triplat în luna iulie față de aceeași lună a anului trecut, numărul acestora ajungând la 107.500, a anunțat marți Agenția europeană pentru supravegherea frontierelor Frontex, relatează AFP. "Această cifră constituie o cifră record pentru a treia lună consecutiv, cu mult peste numărul de 70.000 de imigranți înregistrați în luna iunie", a precizat agenția cu sediul la Varșovia.

În primele șapte luni ale anului, numărul imigranților a ajuns la 340.000 față de 123.500 în aceeași perioadă a anului 2014, creând o presiune fără precedent asupra autorităților din Italia, Grecia și Ungaria, afirmă Frontex.

Sirienii și afganii reprezintă cea mai mare parte a imigranților care intră ilegal pe teritoriul Uniunii Europene. Fugind de instabilitatea din țările lor, ei ajung mai întâi în Grecia din Turcia.

În iulie, circa 50.000 de imigranți au sosit prin Marea Egee, mai ales în insulele grecești Lesbos, Chios, Samos și Kos. Peste 20.000 au ajuns în Italia, numărul acestora crescând la 90.000 de la începutul anului. Din Balcanii de Vest, în Ungaria au ajuns peste 34.000 de imigranți, a precizat Frontex.

×
Subiecte în articol: imigranti record
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close