Antena 3 CNN Externe Numărul poliţiştilor înarmaţi din Londra va fi suplimentat

Numărul poliţiştilor înarmaţi din Londra va fi suplimentat

Numărul poliţiştilor înarmaţi din Londra va fi suplimentat
Sursa foto: foto: Facebook
14 Ian 2016   •   13:37

Serviciul de poliţie metropolitană din Londra (Scotland Yard) a anunţat joi că va suplimenta cu 600 numărul poliţiştilor înarmaţi care vor fi desfăşuraţi pe străzile din capitala britanică, în urma atentatelor de la Paris de la finalul anului trecut, transmite Agerpres, citând AFP

'Atentatele tragice de la Paris au consolidat rolul vital pe care ofiţerii înarmaţi l-ar putea juca în faţa acestui tip de eveniment. Deşi eu sper că nu se va ajunge la acest lucru pe străzile noastre, poliţia metropolitană trebuie să se pregătească mai bine', a declarat directorul Scotland Yard-ului, Bernard Hogan-Howe, într-un comunicat.

După atentatele teroriste de la Paris, comise pe 13 noiembrie 2015 şi soldate cu 130 de morţi şi peste 350 de răniţi, poliţia metropolitană din Londra a hotărât să sporească numărul patrulelor înarmate de pe străzile capitalei britanice.

'Astăzi am decis că această creştere va fi permanentă', a adăugat Hogan-Howe.

Astfel, numărul poliţiştilor londonezi înarmaţi va ajunge la 2.800, dintr-un total de 31.000 de poliţişti ce patrulează zilnic pe străzile capitalei britanice.

După atentatele de la Paris, prezenţa poliţiei în Londra a fost întărită mai ales în gări, în cartierul financiar (City) şi în locurile cu aflux mare de turişti.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close