Antena 3 CNN Externe Numele teroristului norvegian Breivik, inspiraţie pentru un retailer german? De unde îşi cumpără neo-naziştii germani hainele

Numele teroristului norvegian Breivik, inspiraţie pentru un retailer german? De unde îşi cumpără neo-naziştii germani hainele

Numele teroristului norvegian Breivik, inspiraţie pentru un retailer german? De unde îşi cumpără neo-naziştii germani hainele
Sursa foto: Foto: styleite.com
07 Mar 2012   •   10:44

Un retailer german, popular în rândurile neo-naziştilor, a deschis, recent, un nou magazin denumit Brevik, insipirându-se aparent din numele teroristului norvegian Anders Behring Breivik, informează Der Spiegel.

Germanul Thor Steinar a deschis, săptămâna trecută, un magazin de haine în oraşul Chemnitz, dând naştere unui val de indignare în rândul localnicilor şi nu numai.

„Nici nu intră în discuţie ca magazinul să aibă un asemenea nume“, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei locale, Katja Uhlemann.

„Am luat deja legătura cu proprietarul şi punem la punct un plan de a închide afacerea cât mai repede cu putinţă“, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Un purtător de cuvânt din partea proprietarului a declarat că magazin a fost pur şi simplu numit după numele unui oraş norvegian - Brevik -, punctând că toate magazinele lor sunt denumite după oraşe din Norvegia.

Ţara scandinavă încearcă de mult timp să se delimiteze de brand-ul sub care magazinele în cauză comercializează articole de îmbrăcăminte neo-nazistă în Germania.

„Considerăm regretabilă decizia celor de la Thor Steinar de a folosi toponime norvegiene pentru a asocia Norvegia cu brand-ul Thor Steinar şi aripa extremei drepte“, a declarat un purtător de cuvânt de la ambasada ţării scandinave la Berlin.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close