Antena 3 CNN Externe Nuntă regală în Monaco: Prinţul Albert şi Principesa Charlene au spus „Da“

Nuntă regală în Monaco: Prinţul Albert şi Principesa Charlene au spus „Da“

Nuntă regală în Monaco: Prinţul Albert şi Principesa Charlene au spus „Da“
Sursa foto: Foto: palais.mc
02 Iul 2011   •   12:13

Sub privirile invitaţilor, cuplul a semnat în registru, pecetluindu-şi căsătoria. Apoi a părăsit Palatul, aclamat de supuşi. La bordul unei maşini ecologice, mirii s-au îndreptat către capela Sainte Dévote. Pe marginea drumului, monegascii, dar şi turiştii străini, au agitat steguleţele principatului, dar şi ale Africii de Sud, ţara natală a miresei.

La Capelă, Charlene a fost cuprinsă din nou de emoţii şi a vărsat câteva lacrimi. După ceremonia, în care mireasa, conform tradiţiei, şi-a depus buchetul, cuplul a revenit la Palat, pentru fotografia oficială.

 
Principesa Charlene de Monaco a ales o rochie de mireasă din mătase de culoarea fildeşului, fără mâneci şi cu trenă lungă, brodată cu 40.000 de cristale Swarovski şi perle, creaţie a lui Giorgio Armani, informează AFP.

Mireasa are părul prins în coc şi un voal lung pe cap. Ea a păşit spre altar urmată de şase domnişoare de onoare, reprezentând cele şase districte ale statului Monaco.
   
La rândul său, prinţul Albert poartă o uniformă crem, ţinuta clasică a gărzilor palatului din Monaco. Mânecile uniformei sunt brodate cu frunze de stejar şi de măslin, iar tunica este închisă cu butoni aurii, cu monogramă.
   
Mirele poartă medalii care reprezintă  Ordinul Sfântului Charles, Ordinul Grimaldi şi Legiunea de Onoare Franceză. Pe material mai este, de asemenea, brodată o rozetă ce reprezintă Coroana de Monaco.
 


E o zi istorică în femecătorul Monte Carlo. Albert al II-lea şi Charlene Wittstock îşi unesc destinele în faţa lui Dumnezeu. Invitaţii au început deja să plece de la hotelurile unde sunt cazaţi.  Cununia religioasă va începe la ora 18, ora Romîniei, în Curtea de Onoare a Palatului Princiar.

Mirii vor ajunge cu câteva minute înainte, acolo. Îi vor aştepta invitaţi unul şi unul, dar şi mii de localnici sau turişti, care vor privi ceremonia pe ecrane uriaşe. Printre invitaţi sunt zeci de şefi de stat şi capetele încoronate.

Din partea României, vor fi prezenţi la nuntă principele Radu şi principesa Margareta. Dar şi Ilie Năstase cu iubita sa, Brigitte Sfăt,şi Nadia Comăneci. Vineri, Albert şi Charlene au devenit legal soţ şi soţie. Iar după cununia civilă, au ciocnit o cupă de şampanie şi l-au ascultat împreună cu monegascii, pe Jean Michel Jarre.

Ilie Năstase şi Nadia Comăneci, alături de partenerii lor, invitaţi la nunta regală


Preşedintele Băsescu a declinat invitaţia de a participa la nunta regală

Preşedintele Traian Băsescu a primit invitaţie la nunta prinţului, dar nu o va onora. A trimis însă un cadou: o scrisoare şi "o ceramică de un artist român".

"Ca să nu aibă nimeni dubii, să mă trezesc cu cine ştie ce atacuri, uite, se căsătoreşte Prinţul de Monaco, care este şef de stat. Ca să fie imaginea corectă: în Anglia nu s-a căsătorit un şef de stat, ci un prinţ. Se căsătoreşte Prinţul de Monaco. Toţi şefii de stat din UE au invitaţie, cum am primit şi eu. Deci nu s-a supărat nimeni" a spus şeful statului, întrebat dacă nu crede că declaraţiile sale referitoare la Regele Mihai au supărat în străinătate.
  
Preşedintele a spus însă că nu va asista la nuntă.
  
"Am trimis pe cineva cu o scrisoare şi un cadou - o ceramică de-asta de un artist român- şi cu asta basta", a precizat şeful statului.

Preşedintele Băsescu i-a trimis un cadou de nuntă prinţului Albert

  
Principatul de Monaco, decorat în culorile monegasce şi sud-africane, promite locuitorilor săi o mare sărbătoare populară la începutul lunii iulie, cu ocazia nunţii prinţului Albert al II-lea cu logodnica lui, Charlene. La ceremoniile care se vor desfăşura pe durata a două zile (1 şi 2 iulie) sunt aşteptate numeroase personalităţi şi capete încoronate.
  
Printre personalităţile care şi-au confirmat prezenţa la nunta prinţului Albert al II-lea se numără Karl Lagerfeld, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism, Jean Todt, preşedintele CIO, Jacques Rogge, regele Suediei, preşedintele libanez Michel Suleiman şi preşedinta Irlandei Mary McAleese.
  
Preşedintele francez Nicolas Sarkozy va fi şi el prezent, potrivit unor surse, însă nu a fost luată deocamdată nicio decizie în legătură cu prezenţa la eveniment a soţiei sale, care este însărcinată. Prinţul William al Marii Britanii şi soţia lui, Catherine, nu vor fi prezenţi, deoarece în acea perioadă se vor afla într-o vizită oficială în Canada.
  
Principele Radu şi principesa Margareta vor face o vizită de trei zile în Principatul Monaco, unde vor lua parte la ceremoniile de stat cu ocazia căsătoriei principelui Albert al II-lea cu Charlene Wittstock.  Familia regală a României va oferi ca dar de nuntă cuplului princiar din Monaco o ramă dublă de fotografii şi o cutie din piele în culorile steagului monegasc, realizate pentru această ocazie de artistul Dan Coma.


Albert al II-lea de Monaco nu mai este burlac. Prinţul s-a căsătorit civil cu aleasa inimii sale, Charlene Wittstock. Ceremonia, extrem de restrânsă, a avut loc în  Sala Tronului şi s-a desfăşurat fără ca televiziunile să o poată transmite în direct. Astăzi va avea loc cununia religioasă, care va începe la ora 18, ora României.

Mii de oameni au privit ceremonia pe ecranele amplasate în centrul oraşului Monte Carlo. După ce mirii au semnat, s-a declanşat sărbătoarea pe străzile micului principat.

Simplitatea a fost cuvântul de ordine în exclusivistul principat.

După fericitul eveniment, locuitorii principatului au participat la o recepţie în port.

Cei prezenţi s-au putut bucura şi de prezenţa Prinţului Albert şi a proaspetei sale soţii

Oamenii au fost extrem de încântaţi să îi aibe pe cei doi atât de aproape

Petrecerea a continuat cu un concert oferit de Jean Michelle Jarre, care s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii

Ceremonia religioasă a început la ora 16:00, ora României, în Curtea de Onoare a Palatului Princiar.

 


×
Subiecte în articol: print casatorie ceremonie
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close