Antena 3 CNN Externe Apocalipsa zombie. Nurcile ucise după ce au contractat o formă mutantă de COVID-19 au început să iasă din morminte

Apocalipsa zombie. Nurcile ucise după ce au contractat o formă mutantă de COVID-19 au început să iasă din morminte

Încep să iasă la suprafaţă consecinţele deciziei guvernului danez, de a sacrifica milioane de nurci infectate cu COVID. Iar lucrurile nu arată şi nu miros deloc bine, relatează presa internaţională.

Apocalipsa zombie. Nurcile ucise după ce au contractat o formă mutantă de COVID-19 au început să iasă din morminte
de Adrian Iclozan    |    26 Noi 2020   •   10:00

Cadavrele animalelor ucise în masă au început să iasă la suprafaţa mormântului comun, amplasat în apropierea oraşului Holstebro. Sinistrul fenomen are cel puţin două cauze: neglijenţa autorităţilor responsabile, care au îngropat corpurile la doar un metru adâncime, şi gazele generate de procesul de descompunere.

Acest din urmă fenomen este cel care împinge la suprafaţă corpurile neînsufleţite prin solul nisipos.

Situaţia i-a înfuriat pe localnici, care acuză neglijenţa celor care s-au ocupat de cadavre.

"Autorităţile se joacă cu mediul nostru şi îl folosesc drept groapă de gunoi", a declarat Leif Blogger un oficial local.

Animalele moarte ar fi trebuit îngropate la cel puţin 1,5 metri. Cadavrele ieşite la suprafaţă prezintă risc de contaminare cu fosfor şi azot.

În prezent, poliţia daneză din West Jutland acoperă cu pământ zona unde a fost semnalat fenomenul, care a fost comentat intens şi ironizat pe reţelele sociale drept "apocalipsa nurcilor zombi".

Milioane de nurci ucise pentru a nu pericilita vaccinul anti-COVID

Luna aceasta, guvernul danez a a anunţat că va ucide între 15 şi 17 milioane de nurci, în tentativa de a opri răspândirea unei mutaţii a coronavirusului SARS-CoV-2.

Mutaţia ar putea pune în pericol noile vaccinuri, şi-au justificat oficialii decizia.

Danemarca este cel mai mare crescător de nurci pe plan mondial, micuţele animale fiind exploatate industrial pentru blana lor.

Decizia uciderii în masă  nurcilor a făcut o victimă şi în plan politic: ministrul danez al Agriculturii şi-a dat demisia săptămâna trecută, după ce guvernul a recunoscut că acesta nu avea prerogativa legală de a ordona uciderea în masă a nurcilor.

×
Subiecte în articol: nurci zombi COVID-19
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close