Antena 3 CNN Externe NYET! Vladimir Putin răspunde unei ciudate acuzaţii de FURT

NYET! Vladimir Putin răspunde unei ciudate acuzaţii de FURT

NYET! Vladimir Putin răspunde unei ciudate acuzaţii de FURT
17 Iun 2013   •   12:43

Un purtător de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a negat acuzaţiile potrivit cărora liderul de la Kremlin ar fi furat un inel Super Bowl. Inelul, în valoare de 25.000 de dolari, aparţinea jucătorului de la New England Patriots, Robert Kraft.

Jucătorul profesionist de fotbal american spunea în 2005 că inelul, pe care-l câştigase după finala Super Bowl XXXIX, disputată între Patriots şi Philadelphia Eagles, îl dăruise lui Putin, în cadrul unei ceremonii din St. Petersburg: "Am decis să-i dau inelul ca semn de respect şi admiraţie pentru poporul rus şi pentru preşedintele Putin".

Nu se ştie ce l-a determinat pe Kraft să-şi schimbe radical declaraţia. În cadrul unei gale de excelenţă, organizată la New York, acesta a rememorat întâlnirea cu Putin: "Am scos inelul să i-l arăt, iar el l-a băgat în buzunar. Am încercat să-l recuperez, dar Putin, însoţit de o armată de KGB-işti, a părăsit rapid încăperea".

În ciuda apelurilor făcute la Casa Albă, administraţia americană de-atunci, condusă de George W. Bush, a refuzat să facă vreun demers pentru recuperarea inelului cu pricina, de teama unor conflicte la nivel diplomatic, a adăugat Kraft.

"Ceea ce spune domnul Kraft acum este cel puţin ciudat", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Dmitry Peskov. "Stăteam la mai puţin de 20 cm de preşedintele Putin şi am văzut şi auzit cum domnul Kraft a dat inelul cadou", a precizat oficialul de la Kremlin.

×
Parteneri
Raisa, fetiţa de 2 ani dispărută ieri din fața casei, a fost găsită moartă
x close